Nicklas

Nicklas Eriksson

Jag har jobbat med elnät mer än 30 år, de första åren som linjemontör. Därefter har jag jobbat med beredning, projektering, förstudier, koncessionsärenden, projektledning, konstruktion, upphandling, framtagande av förfrågningsunderlag, entreprenadbesiktningar mm. Jag satt även som beställare på Gullspång/Birka Nät under fyra års tid.

2001 fick jag anställning hos dåvarande Transelectric Kraftkonsult och har sedan dess arbetat som konsult och då jobbat med framförallt regionnätsprojekt

2007 var jag med och startade konsultbolaget NEKTAB, där jag även satt i styrelsen

2013 startade jag egna företaget EBtech Kraftteknik AB

2014 startade jag och mina gamla kollegor Lars-Eric Johansson och Lars-Göran Ståhl företaget High Voltage Consulting AB

2018 känns det jättebra att hälsa vår gamla kollega Fredrik Malmgren välkommen in som delägare i HVCAB

I snart 15 år har jag till största delen jobbat åt Vattenfall Regionnät. Under 2017 har det blivit mer och mer uppdrag åt Ellevio. Antal uppdrag åt entreprenörer har också ökat avsevärt senaste åren.

På fritiden är det mycket motorsport, samt ett aktivt friluftsliv i naturen. Vintertid blir det mycket skidåkning, både längd och alpint.

lars-eric-johansson-small

Lars-Eric Johansson

Jag har jobbat i branschen sen 1978 främst med regionledningar.

Har under mina dryga 35 år i branschen arbetat med regionledningar och då med projektering, konstruktion, upphandling, entreprenadbesiktning, statusbedömning, optofiber i kraftledningar, framtagande av förfrågningsunderlag, projektledning samt rollen som nätägare.

Vid tiden för avregleringen av elmarknaden arbetade jag några år som beställare/inköpare och projektledare av regionnätsprojekt.

Var Fortums projektledare då andra optotriangeln byggdes 2000-2001 ett samprojekt mellan Fortum, Vattenfall, Eon och Svenska Kraftnät. Har sedan dess arbetat med mycket olika optofiberfrågor i kraftledningar, projektering, projektledning drift & underhållsfrågor.

2004, började på Transelectric Kraftkonsult

2007, började på NEKTAB och suttit i bolagets styrelse fram till det att jag slutade min anställning.

2013, startade företaget LEJ Kraftkonsult AB

2014, är jag med och startar High Voltage Consulting AB tillsammans med två gamla kollegor

2018, kommer en gammal arbetskollega  Fredrik Malmgren in som delägare i HVCAB

På fritiden är det friluftsliv som är det största intresset och då främst vandring i alperna.

Mina uppdrag nu är till största delen som optospecialist, nätplanerare regionledningar för områdena Värmland, Dalarna och Hälsingland åt Ellevio

lars-goran-stahl-small

Lars-Göran Ståhl

Jag började min bana i branschen i början av 1980 talet.
Arbetade som Linjemontör hos Vattenfall under många år och sedan Beredare, Projektledare.

1998 fick jag tjänst som VO chef på Vattenfalls entreprenadbolag. De blev en ny erfarenhet och ett intresse för att utveckla företagsavdelningar och medarbetare.

2001 började jag på Transelectric där min uppgift var att bygga upp en avdelning för konsulter inom elkraft eldistribution.
En lyckosam, framgångsrik och rolig tid.

2008 startade jag eget konsultbolag, Ståhl Kraftkonsult AB.

2013 startade jag och tre gamla kollegor, Nicklas Eriksson och Lars-Eric Johansson företaget High Voltage Consulting AB.

Mina uppdrag just nu består till mestadels som, Projektledare, Mentor, Byggkontrollant, Byggledare och Entreprenadbesiktningar från Mellanspänning till Regionnät.
Jag har hittills gjort över 200 entreprenadbesiktningar!

Stora projekt som jag varit och är Projektledare för är bl.a. 145 kV ledningar i Hedemora-Garpenberg, 70 kV Almnäs och Täby, 
145 kV Solna, förstärkning för nya exploateringsområden och effekthöjning vid Karolinska sjukhuset.

Mina största intressen är motorcyklar och då skall de ju vara Enduro som man kör i terrängen. Jag är Förbundskapten för Endurolandslaget och tycker det är roligt att jobba med ungdomar.

Fiske är en annan sak som jag gärna kopplar av med och då helst i Norrland där vi fiskar ädelfisk.

Fredrik

Fredrik Malmgren

Jag har jobbat med elnät i snart 25 år. De första åren som linjemontör och därefter har jag jobbat med beredning, projektering, projektledning, konstruktion, upphandling, framtagande av förfrågningsunderlag, entreprenadbesiktningar mm.

2004 fick jag anställning hos dåvarande Eltel Kraftkonsult och har sedan dess arbetat som konsult.

2016 startade jag egna företaget FM Linjekonsult AB.

2018 gick jag in som delägare i High Voltage Consulting AB som mina gamla kollegor Lars-Eric Johansson, Nicklas Eriksson och Lars-Göran Ståhl driver sedan 2013.

Senaste tio åren har jag till största delen jobbat åt Vattenfall Regionnät och då mesta delen med 40 till 130kV´s ledningar, både jordkablar och luftledningar.

På fritiden är det mycket skidåkning i min familj, jag har tre döttrar som alla håller på med skidskytte och längdåkning, så det är en stor del av min fritid.